Researchers Information
Photo



Books, Original Papers & Review Papers
Name
OCHIAI Yoshihiro
Affiliation
Graduate School of Agriculture
Division of Biological Resource Sciences
Department of Applied Aquatic Bio-Science
Laboratory of Marine Biochemistry
Title
Professor
Research Fields
    display all
    Keywords
    Biochemistry, Food chemistry
    Academic Society Membership
    • Japanese Society of Fisheries Science
    display all
    Activity of Academic Society (Post)
    • 日本水産学会シンポジウム企画委員, 委員(2016-2017)
    • 日本水産学会, 企画責任者(2017)
    • 日本冷凍空調学会, 編集委員(2016-2017)
    display all
    Books

    新・英和和英 水産学用語辞典.[恒星社厚生閣,(2017)]潮秀樹、尾島孝男、落合芳博、柿沼誠、豊原治彦、細川雅史、松永茂樹、山下倫明


    深き海の魚たち-生態の解明と有効利用に向けて.[丸善出版,(2017)]落合芳博
    ISBN978-4-86345-325-8


    水産と海洋の科学.[海文堂,(2014)]落合芳博


    魚介の科学.[朝倉書店,(2015)]落合芳博


    水産海洋ハンドブック 第3版.[生物研究社,(2016)]担当部分、単著


    display all
    Original Papers

    Expression levels of myoglobin in muscle and non-muscle tissues of rainbow trout Oncorhynchus mykiss, a hypoxia intolerant species.[Comp. Biochem. Physiol. B,(2018)]Hasan, M.M., Ushio, H., Ochiai, Y.


    pH and temperature dependent denaturation profiles of bluefin tuna myoglobin.[Fish. Sci.,10.1007/s12562-018-1198-1,(2018)]Nurilmala, M., Ushio, H., Ochiai, Y.


    Thermostability of tropomyosins from the fast skeletal muscles of tropical fish species.[Fish Physiol Biochem,45,(2019)]Ming-Chih Huang, Ching-Lin Lee, Yoshihiro Ochiai, Shugo Watabe


    A streamlined isolation method and the autoxidation profiles of tuna myoglobin.[J. Food Sci. Technol.,55(5),(2018),1641-1647]Nurilmala, M., Ushio, H., Watabe, S., Ochiai, Y.


    Structural and dynamical characteristics of tropomyosin epitopes as the major allergens in shrimp.[Biochem. Biophys. Res. Commun.,498,(2018),119-124]Ozawa, H., Umezawa, K., Takano, M., Ishizaki, S., Watabe, S., Ochiai, Y


    display all
    Review Papers

    魚類のゲリラ的毒化の実態と事前予測による安全性確保.[日本冷凍空調学会誌,92(1073), (2017), 54-59]日比慶久、鉄多加志、落合芳博、斎藤俊郎


    魚類を対象とした鮮度測定法の実際と問題点.[日本冷凍空調学会誌,92(1073), (2017), 48-53]落合芳博


    マリンコラーゲン.[日本冷凍空調学会誌,92(1074), (2017), 74-75]落合芳博


    ゲノム編集.[日本冷凍空調学会 冷凍,90(1058), (2015), 66-67]落合芳博


    水産食品の品質管理における電気泳動分析の重要性.[日本冷凍空調学会 冷凍,91(1061), (2016), 155-160]落合芳博


    display all
    Honours, Awards and Prizes
      display all
      Activity of External Organization
      • 大学評価・学位授与機構(2016-2019)
      • 人事院(2016-2019)
      display all
      Updated on
      2019.03.20
      JapaneseTop
      copyright(c)2005 Tohoku University