研究者紹介
写真



著書論文等全件
氏名
石川 大太郎
ISHIKAWA Daitaro
所属
大学院農学研究科・農学部
生物産業創成科学専攻
食品機能健康科学講座
テラヘルツ生物工学分野
職名
助教
生年月
1982.09
学位
博士(農学)
研究分野
    全件表示
    研究キーワード
    農業環境工学,分析化学, 非破壊計測
    所属学会
    • 日本リモートセンシング学会
    • 日本農業気象学会
    • 日本分析化学会
    全件表示
    学会活動・学会役員
      全件表示
      主要著書

      全件表示
      主要論文

      Near-Infrared Spectroscopy and Imaging Studies of Fertilized Fish Eggs: In Vivo Monitoring of Egg Growth at the Molecular Level.[Scientific Report,In-press,(2016)]ISHIGAKI M., KAWASAKI S., ISHIKAWA D. and OZAKI Y.


      The study on the quality evaluation method for Beef Cut by Using Visible and Near Infrared Spectroscopies.[Engineering in Agriculture, Environment and Food,In-press,(2016)]ISHIKAWA D., UENO G., and FUJII T


      Kinetic study on the thermal resistance of E. coli cultivated by soybean extract added medium.[日本食品工学会誌,17,(2016),1-7]ISHIKAWA D., KOTANI H., FUJII T and FUJII K


      Engineering Analysis of the High Density Heterotrophic Cultivation of Mung Bean Sprouts.[Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry,In-press,(2016)]TANATE H., NAKAI R., NAKAMORI Y., ESASHI M., IWAMOTO Y., TSUKADA Y†., SAITO M., ISHIKAWA D., and FUJII T


      Near-Infrared Imaging of Polymers; from basic science to industrial applications., In Encyclopedia of analytical chemistry.[Encyclopedia of Analytical Chemistry,(2016)]SHINZAWA H., ISHIKAWA D., ISHIGAKI M., and OZAKI Y.


      全件表示
      主要総説・解説記事

      全件表示
      学術関係受賞
      • 先端農学賞(2014)
      • Best poster award(2014)
      • Analytical Bioanalytical Chemistry presentation (ABC) award(2013)
      • 優秀論文発表賞(2013)
      • 学術奨励賞(2009)
      全件表示
      ホームページ
      http://www.geocities.jp/daitaroishikawa/
      データ更新日
      2017.03.31
      Englishこのページのトップへ
      copyright(c)2005 Tohoku University